Studiedagen Basisscholen:

Moments4Kids wordt niet alleen ingezet als creatieve toevoeging op basisscholen en na school, via Ateliers. Onze lessen worden ook ingezet als invulling op studiedagen, wanneer de kinderen vrij zijn omdat de docenten bijscholing krijgen.

Moments4Kids wil op deze manier ouders tegemoet komen in de opvang tijdens deze studiedagen. Om het gemakkelijk te houden voor de ouders en de kinderen vinden onze lessen op die dagen gewoon plaats in het schoolgebouw, met dezelfde tijden als op normale schooldagen. De school verzorgt de werkplek voor onze docenten. De dag zelf wordt in de ochtend en in de middag ingevuld met een creatief programma, gecreëerd door de docenten van Moments4kids.

Praktische informatie

  • De projecten tijdens de studiedagen sluiten aan op wat er in de klassen behandeld wordt, binnen een eigen bindend thema.
  • Deze thema’s worden gekozen in overleg met de school.
  • Kinderen krijgen op 1 dag diverse workshops, afgestemd op leeftijd en groep.
  • De workshops zijn met elkaar verbonden.
  • De kinderen leren op 1 dag over een bepaald overkoepelend thema en gedurende de dag werken ze toe naar een eindproduct.

Voorbeelden van thema’s zouden kunnen zijn:

  • Afrika; Dans, Muziek en beeld
  • Urban; Free running, Beats maken, Graffiti
  • Mad Science meets Craft; een soort onderzoek atelier adaptief op leeftijd.
  • Volksverhalen; Yoga, Muziek, Creatief.

De verschillende thema’s en informatie over de studiedagen zijn op te vragen via Hester: studiedag@moments4kids.nl

ATELIERS

Moments4Kids biedt ook lessen aan op Basisscholen. Dit kan zijn als creatieve invulling tijdens of buiten schooltijden. Deze lessen worden aangeboden in Ateliers. Een Atelier bestaat per discipline, dans / yoga/ theater/ muziek/ kunst en minimaal uit 4 lessen. Door de lessen in een atelier aan te bieden worden de lessen betekenisvoller en kan er ook naar iets toegewerkt worden. Dit komt de kwaliteit van de lessen ten goede. De lessen van de Ateliers worden adaptief gemaakt aan de leeftijd van de groep waar het Atelier aan gegeven zal gaan worden. 

Ze kunnen per 4 lessen achter elkaar geboekt worden, maar ook als een uitgebreidere workshop aangeboden worden tijdens bijvoorbeeld de schoolvakanties. Voor de studiedagen hebben we een apart programma ontwikkeld met onze docenten. Voor de verschillende Ateliers kunt u kijken onder BSO/ Ateliers.

Moments4Kids denkt u mee, dus bent u specifiek op zoek naar iets wat er niet tussen staan, kunt u het altijd aangeven en dan kijken we wat we voor u kunnen doen.