Moments4Kids verzorgt lessen op basisscholen en op de Buitenschoolse Opvang.

Deze lessen worden aangeboden in Ateliers. Een Atelier is een workshop van 1 uur voor 4 weken achter elkaar. Door de lessen in een atelier aan te bieden worden de lessen betekenisvoller. Omdat er meer tijd is kan er ook naar iets toegewerkt worden. Dit komt de kwaliteit van de lessen ten goede.

Moments4Kids denkt graag mee met de verschillende Buitenschoolse activiteiten. Mocht u op zoek zijn naar iets specifieks of naar een activiteit die niet tussen onze bestaande Ateliers staat, kunt u het altijd navragen. We kijken graag wat we voor u kunnen doen.

Een Atelier is ofwel:

 • 4 weken achter elkaar 1 uur.
 • Een workshop van bijvoorbeeld een ochtend of een middag tijdens schoolvakanties.

De lessen van de Ateliers worden afgestemd op de leeftijd van de kinderen in de groep. 

De groepen worden in leeftijd onderverdeeld in:

 • Groep 4-6
 • Groep 7+
 • Groep 9+
 

Onze Ateliers bestaan uit;

Dans atelier

Bij  de lessen van jongere kinderen zal er toegewerkt worden naar het aanleren van een dansje. Kinderen leren pasjes achter elkaar te onthouden. 

Bij de oudere kinderen komen verschillende muziekstijlen en ook verschillende dansstijlen aan bod. De invulling van de lessen en welke muziek en stijlen is afhankelijk van de dansdocent.

 

Fotografie atelier

In de fotografie Ateliers wordt er gewerkt aan de technieken van fotograferen en verschillende verwerkingsvormen. Er wordt ingespeeld op de creativiteit van de kinderen.

 

Creatief atelier

In het creatief Atelier staat de vrijheid van creëren centraal. Diverse lessen zijn gericht op bekende kunstenaars en de diverse stromingen. In andere Ateliers doen we proefjes met kleuren en verschillende materialen. Hierin gaat het meer om het proces. Deze lessen zijn inhoudelijk af te stemmen  op de verschillende leeftijden.

 

Muziek Atelier 

Tijdens een muziek atelier komen de kinderen in aanraking met verschillende soorten muziek en ritmes. Ze zullen basisbeginselen leren van muziek maken. Ze leren welke emoties worden herkend nav muziekstukken. Ze leren beeld en geluid koppelen. Kinderen leren naar elkaar luisteren en er is veel ruimte voor eigen creativiteit. De verschillende lessen zijn afhankelijk van de invalshoek van de muziekdocent.

 

Media Atelier 

In dit Atelier wordt gebruik gemaakt van verschillende vormen media.

Je kunt hier denken een eigen Vlog van de groep maken, stopmotion filmpjes maken en het gebruik van beeld met geluid.

 

LichtjesYoga Volksverhalen Atelier 

Yoga is een manier voor kinderen om zich te leren ontspannen en vrij te bewegen. Onze Yoga lessen zijn speels, met veel muziek en spel. Door volksverhalen te verwerken in een kinderyogales komen de verhalen tot leven. Houdingen treden niet op de voorgrond, maar worden speels aangeboden. In 4 lessen wordt 1 verhaal uitgewerkt en krijgen de kinderen het verhaal mee naar huis.  

 

Theater Atelier 

Toegespitst op de leeftijd en het daarbij horende niveau worden de kinderen mee genomen op reis door een fantasiewereld waarin van alles gebeurt. De kinderen gaan op safari waar ze dieren bekijken en soms zelfs worden! Zijn ze ‘bakkers’ en maken ze een grote taart of mogen de kinderen een bijzondere hoed of muts uit de meegebrachte toverkist pakken en ‘een ander’ worden. Toneelspelen is letterlijk spelen. Het begint met plezier maken, improviseren, je fantasie de vrije loop laten, een verhaal verzinnen. Een verhaal met een begin, midden en een einde. 

 

Kung FU Atelier 

Tijdens dit atelier maken de kinderen kennis met de grondbeginselen van Kung Fu. Dit Atelier wordt gegeven door Kung Fu trainers van Kung Fu Amsterdam. Het vergroot het zelfvertrouwen en verhoogt kracht, zowel lichamelijk als geestelijk. 

 

Free Running Atelier 

Free running is zo creatief mogelijk van punt A naar punt B komen. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen. Je doet dingen door te springen, klimmen, balanceren, zwaaien en hangen.

Tijdens dit Atelier leren de kinderen de beginselen van Free Running en misschien wat coole tricks.

 

Apenkooi Atelier 

Voor een BSO die een gymlokaal tot zijn beschikking heeft kan Moments4Kids een Apenkooi organiseren met een afgestudeerd CIOS docent.

ROTS EN WATER ATELIER

In de Rots en water trainingen leren kinderen spelenderwijs communicatie- en sociale vaardigheden. Waardoor ze het vertrouwen opbouwen om hun eigen keuzes te maken en hun reactie te kiezen, ook in moeilijke situaties. De unieke methode waarbij Rots (weerbaarheid) wordt samen gebracht met water (communicatievaardigheden) is wetenschappelijk bewezen.

Er is gebleken dat door het aanleren van Rots en water vaardigheden sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en grensoverschrijdend gedrag bij kinderen kunnen worden voorkomen.

Dit Atelier duurt altijd 8 lessen.

 

Trainingen:

EHBO

De cursus voor de pedagogisch medewerkers en leidinggevenden

De Kinder EHBO cursus bestaat uit twee delen van 3 1/2 uur. Het is mogelijk na het volgen van de cursus een officieel certificaat van het Oranje Kruis aan te vragen. Wanneer je in het bezit bent van dit certificaat, vergoeden sommige verzekeraars de cursus.

 • In deel I worden onderwerpen behandeld als vergiftiging, verstikking, teken- en insectenbeten, verbanddoos gebruiken, brandwonden, etc.
 • In deel II van de cursus wordt reanimatie, verstikking en verdrinking behandeld. Daarnaast wordt er baby & kinder- reanimatie geleerd.

De docent

Onze Kinder EHBO docente heeft jarenlang als fysiotherapeute gewerkt. De passie voor de EHBO kwam nadat zij probeerde haar patiënten steeds vaker duidelijk te maken dat voorkomen beter is dan genezen. Goed koelen bij een verstuiking kan bijvoorbeeld de behandeling aanzienlijk verkorten.

Zij heeft verschillende EHBO opleidingen gevolgd, daarna is ze reanimatie instructeur geworden, volwassen reanimatie (BLS) en instructeur voor de Kinder-Reanimatie (PBLS). Inmiddels is zij instructeur van het Oranje Kruis geworden, zowel voor de volwassen-  als voor de Kinder EHBO. Vanuit al deze richtingen heeft zij haar eigen visie ontwikkeld voor het lesgeven in doelmatig handelen in de Eerste Hulp Verlening. 

 

Voor cursus ouders

Voor de ouders is bovenstaande cursus uiteraard ook mogelijk. Dit kan een kinderdagverblijf zelf organiseren, maar kan ook uitbesteedt worden aan Moments4Kids. Moments4Kids regelt dan de uitnodigingen, de intekeningen, de docent en het ontvangst van de ouders. Het kinderdagverblijf stelt dan enkel de locatie beschikbaar.

Er kan hier dan ook gekozen worden voor een kortere avond van 2 1/2 uur waarin de basis EHBO aan bod komt, zoals;

 • Verwondingen verbinden en ontsmetten
 • Bloedneus en tand door de lip
 • Brandwonden
 • Tekenbeten
 • Allergische reacties
 • Verslikken en verstikking
 • Eigen inbreng is mogelijk en natuurlijk andere of meerdere onderwerpen ook.

Gordon Communicatie

In samenwerking met “Met Peper Graag’ biedt Moments4Kids gordon trainingen aan voor de pedagogisch medewerkers van een BSO of voor ouders van de kinderen op het BSO.

Bij met Peper graag draait het om mensen en hun relaties. Linda biedt volwassenen en kinderen handvatten om sterk te staan en bewuste keuzes te maken voor zichzelf en in het contact met anderen. Omdat ik vind dat iedereen het recht heeft om te weten wie hij is. En omdat ik heb ervaren hoe belangrijk het is om te leren hoe je dit deelt met anderen, zonder jezelf voorbij te lopen.

Linda vindt het belangrijk dat elke ouder en mensen die met kinderen werken het verdienen om te weten waar ze voor staan. Welke keuzes ze hieruit kunnen maken in de omgang met kinderen en hoe ze een relatie vanuit vertrouwen, respect en liefde kunnen aangaan met de kinderen. Want daar heeft iedereen baat bij, een hele leven lang.

Daarom de cursus “ouder & kind communicatie.

8 ochtenden van 3 uur gaan we aan de slag met:

 • moeilijke momenten: wat doe je, hoe voorkom je ze
 • consequent zijn en moet je altijd op 1 lijn zitten?
 • bepalen van de kern van een probleem en van wie is het?
 • actief te luisteren naar je kinderen en je partner
 • waarden onderscheiden van behoeften en wat maakt dit uit?
 • Wat vind jij belangrijk? En waarom.
 • wanneer geef je advies? Hoe breng je dit?
 • hoe ga je om met driftbuien en conflicten?
 • Hoe bouw je aan je relatie? Hoe verbeter je ‘m?

In deze cursus maak ik o.a. gebruik van de technieken uit de GORDON communicatie ‘opvoeding’, de geweldloze communicatie en de rots en water methode.

 

 

De Docent

Linda is een ervaren coach en gecertificeerd trainer in de Gordon communicatie en de Rots en water methode. Ze heeft al vele opvoeders ondersteund. Linda is zelfstandig ondernemer sinds 2012. Ze woont samen met haar Franse liefde en hun 2 kids: een actieve, stoere meid en een eigenwijze, grensverleggende jongen.

Praktische informatie

 • · woensdag- of vrijdagochtenden van 09.00-12.00
 • · om de 3 weken op locatie
 • · bij minimaal 6 deelnemers.
 

Overige activiteiten

Sint & Piet 

Moments4Kids kan in samenwerking met Fantasjiek Entertainment zorgen voor een perfect verzorgde Sinterklaas

Een voorstelling van Sint & Piet van Fantasjiek:

Op een BSO met voor elke (leeftijds)groep een bezoek van 30 tot 40 minuten van de sint & piet en/of alleen piet(en). De acteurs zijn in totaal ongeveer 2 uur aanwezig. Ze komen vrolijk binnen op muziek, hebben een klein theaterspel voorbereid ter intro van dit tóch altijd weer spannende duo en nemen hierna de tijd voor interactie, ontmoetingen met de kinderen, een aantal dansliedjes tijdens een disco, het kletsen en/of voorlezen uit het grote boek, op de foto met de sint en het uitdelen van de cadeaus. Deze routine herhaalt zich op elke groep opnieuw en varieert qua inhoud en beleving middels de leeftijd en interactie van de kinderen en hun ouders.

Onze acteurs zijn altijd op de hoogte van het Sinterklaasjournaal en leven en lezen zich hier ook op in.  tevens hebben alle Sint- en Piet-acteurs een pedagogische achtergrond, waardoor zij uitstekend in kunnen spelen op ook deze jonge leeftijd kinderen en hun ouders.

Onze Sint heeft het kostuum zoals gelijk aan tv (Sinterklaasjournaal) en de pieten zijn zorgvuldig gekleed zoals gelijk aan het karakter dat zij spelen (o.a. Pietje Pollewop, Radio-Techni-Piet, Pietje Precies, Oma Piet, Circus Piet, Gitaar Piet enz.).

N.B. Onze pieten zijn naar wens: tv-bruin, onder de vegen van de roet, blank en/of kleurrijk.

De acteurs bereiden zich voor en kleden en grimeren zich bij FantaSjiek en komen in vol ornaat op locatie aan. Mee gebracht wordt: pepernoten én een muziekbox mét microfoon voor dwaze dansjes tijdens een spetterende disco én goede verstaanbaarheid voor de Sint.

Klanten die via Moment4sKids boeken kunnen profiteren van een speciaal tarief. Vraag de offerte aan.