Ellen

 

Mijn naam is Ellen Meijer. Ik ben een ervaren Pilates- en Vinyasa yogadocent en bovendien mentor in training voor de Polestar Pilates opleiding in Nederland.

Als moeder van een puber, zzp-er, partner, co-ouder en ex-danser weet ik als geen ander hoe uitdagend het leven kan zijn.

In deze hectiek vind ik in yoga- en pilateslessen een rustpunt.

De vloeiende, elegante bewegingen van Vinyasa yoga en de gebalanceerde kracht van Pilates samen, hebben een helende werking op mijn geest en houden me in contact met mijn lichaam.

Yoga brengt de geest tot rust, geeft ruimte door adem, leert je stil te worden en te luisteren naar je lichaam

Pilates leert je je lichaam op een intelligente, gezonde en gecontroleerde manier te gebruiken.

Inmiddels geef ik zelf 15 jaar Pilates en yoga lessen. Daarnaast put ik voor mijn lessen uit een breed scala van kennis op het gebied van dans, meditatie, natural movement, massage en fascia (bindweefsel) release werk.

Waar nodig combineer ik mijn kennis en ervaring in mijn lessen. Variatie, vriendelijkheid, aandacht voor details en de mensen in mijn les kenmerken mij en mijn lessen. Ik hoop dat iedereen zich welkom voelt, een voorwaarde om te bewegen en te ontspannen.

In mijn lespraktijk ontmoet ik veel mensen die helend zijn van een blessure of ziekte. Van bekkeninstabiliteit of bekkenproblemen, onderrugklachten, borstkanker, nek- en schouderklachten tot burn-out klachten. Het in contact komen met je ademhaling, het vinden van je krachtcentrum en het bewust worden van je houding en beweging dragen bij aan het helingsproces.

Mijn grootste passie is mensen middels beweging in hun kracht te brengen en een positieve bewegingservaring te geven. Soms is het nodig om daar één op één aan te werken, afgestemd op wat iemand nodig heeft, maar ik zie óok dat in een groep werken stimulerend en helend is.

Door bewust en "mindfull" naar je lichaam en jezelf “te zijn”, kun je dit ook naar de ander en de wereld zijn. Ofwel als jij lekker in je vel zit, dan straal je dat uit naar de mensen om je heen.

Ik verwijs je naar mijn facebookpagina voor meer informatie. Vragen zijn natuurlijk van harte welkom.

Mocht je interesse hebben om een les of proefles te volgen, stuur me een bericht en ik laat je weten waar en wanneer je me kunt vinden.

Yoga Pilates Amsterdam

 

Achtergrond en Inspiratie:

  • Hogeschool der Kunsten Amsterdam, faculteit docent dans, diploma (1986-1990). Van 1990 tot 2003 werzaam als danseres-actrice voor Les Ballet C de la B, De Nederlandse Opera en vele andere producties.
  • Iyengar Yoga Center Amsterdam, Teacher Training (1999-2003). Power YogaTeacher Training 2003 Certification van Yoga Moves en AFN.
  • Power Pilates, Beginner Mat Certification 2003. Power Pilates,  Intermediate Mat Certification 2005 New York. Peak Pilates PPSI 2007. 
  • Shiva Rea’s Prana Flow Teacher TrainingZurich 2008.          
  • Insight Yoga, Yin Yoga– Sarah Powers, Yoga en MindfullnessTeacher Intensive 2009
  • Trainingen in TA, Transactionele analyse ( een unieke theorie over de persoonlijkheid van mensen, hun gedrag, communicatie en verandering.) Instituut van der Heijden, Utrecht 2008-2011
  • Polestar Pilates Studio Education 2012- heden