Fleur

 

Mijn naam is Fleur Post, fotograaf, ontwikkelaar van fotografieprojecten met en door kinderen, leerkracht primair onderwijs en moeder van 3 jongens.

In 2003 ben ik afgestudeerd aan de KABK te Den Haag, richting documentaire/ portret fotografie. Veel van de onderwerpen die ik gefotografeerd heb benaderde ik via de kinderen. Door kinderen cameraatjes te geven kwam ik in contact met hun ouders en zo won ik hun vertrouwen. Los van het feit dat het dus een maniertje was vond ik dat de kinderen ook een hele andere kijk op de wereld hadden, dat bleef in mijn hoofd zitten.

Na de academie heb ik als projectmanager, op vrijwillige basis, gewerkt voor de stichting ter bevordering van de vrolijkheid. Hier heb ik geholpen bij het ontwikkelen van projecten samen met jongeren uit asielzoekerscentra (www.vrolijkheid.nl). Dit was erg heftig, maar ontzettend dankbaar werk. De jongeren mochten weer even kind zijn. In de toekomst ga ik weer mee doen met projecten bij asielzoekers centra.

Omdat ik van het werken met kinderen erg enthousiast werd, ben ik de BIK-opleiding gaan volgen en ben samen met andere kunstenaars projecten gaan geven op basisscholen. Mede door die ervaringen ben ik op de PABO beland.

Na zes jaar lesgeven op basisscholen, waar ik erg veel geleerd heb over kinderen en mezelf, wilde ik mij graag weer op de fotografie concentreren. Zelf fotograferen vind ik leuk, maar ik denk dat mijn kracht meer ligt bij het begeleiden van kinderen.

Ik word erg enthousiast als ik mijn liefde voor fotografie en mijn kennis erover kan overdragen en ik denk ook dat ik dat goed kan. Ik vind het heerlijk om met kinderen samen te bedenken wat ze willen leren en wat ze willen maken, ze zijn daar erg goed in.

Op het moment ontwikkel en geef ik fotografieprojecten voor primair onderwijs, naschoolse opvang en crèches, en maak ik eigenwijze portretten van kinderen.