Joska

 illustratie, interactie, plezier, eigenwijs

 

Sinds ik kan zitten en een potlood vast kan houden teken ik. Nadat ik afstudeerde als docent beeldende kunst en vormgeving was ik zoekende naar wat ik nu precies wilde zijn: docent of kunstenaar/illustrator. Ik kon niet kiezen en besloot dat ik dan maar beide moest zijn. Na een jaar gewerkt te hebben bij een naschoolse opvang in Haarlem en een reis door India en Indonesie durfde ik dan toch de sprong in het diepe te wagen. Ik schreef me in bij de kamer van koophandel en Joskaas Worst was geboren. Onder deze naam werk ik nu al een paar jaar als freelance illustrator en docent beeldende kunst bij een naschoolse opvang in Amsterdam. Als illustrator maak ik tekeningen voor heel uiteenlopende doeleinden, van geboortekaartje tot festivalposter en van portretten tot informatieve tekeningen voor bedrijven. 

Ook kun je mij rond zien lopen op festivals en andere evenementen met Post op Pootjes. Ik teken live ansichtkaarten naar aanleiding van jouw verhaal, die ik dan ook nog eens ECHT voor je op de bus doe! En in het weekend schmink ik soms met de Feesttantes* op kinderfeestjes of festivals. 

Allerlei verschillende dingen dus, en juist die combinatie vind ik ontzettend leuk. Iedere week is anders. Door mijn werk op evenementen kom ik op veel verschillende plekken en ontmoet ik continu nieuwe mensen. En dat geeft me weer inspiratie voor nieuwe tekeningen. Sinds 2010 maak ik iedere dag een tekening van mijn dag. Deze tekeningen gaan over wat ik meemaak, wat ik hoor, zie, voel, wie ik ontmoet, wat er speelt. Je kunt deze tekeningen bekijken en volgen op Facebook

Ik vind het belangrijk dat mensen dingen doen waar ze plezier in hebben, met mensen die ze liefhebben. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik bijna iedere dag met plezier opsta omdat ik kan doen wat ik het liefste doe: met kinderen werken, tekenen, mensen ontmoeten en hun verhalen vertalen naar illustraties. 

 

 joskaasworst.com