Linda Peperkoorn:

weerbaarheid, communicatie, beweging, anti-pesten

opvoeden, communicatie, beweging, balans

 

 

 

 

Bij met Peper graag draait het om grote en kleine mensen en hun relaties. Ik bied volwassenen en kinderen handvatten om sterk te staan. Om bewuste keuzes te maken voor zichzelf en in hun contact met anderen. Omdat ik vind dat iedereen het recht heeft om te staan voor wie hij is. En omdat ik heb ervaren hoe belangrijk het is om te leren hoe je dit deelt met anderen, zonder jezelf of de ander te verliezen. Voor kinderen is het omgaan met stress, emoties en sociale druk nieuw en spannend. Hun reactie is puur en vaak vol van emotie en onzekerheid. Over wat ze voelen, ervaren en hoe anderen ze zien.

 

Daarom de rots en water training voor kinderen van 4-12 jaar

In de Rots en water trainingen leren kinderen spelenderwijs communicatie- en sociale vaardigheden. Waardoor ze het vertrouwen opbouwen om hun eigen keuzes te maken en hun reactie te kiezen, ook in moeilijke situaties. De unieke methode waarbij Rots (weerbaarheid) wordt samen gebracht met water (communicatievaardigheden) is wetenschappelijk bewezen. Er is gebleken dat door het aanleren van Rots en water vaardigheden sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting,meeloopgedrag en grensoverschrijdend gedrag bij kinderen kunnen worden voorkomen.

 

Praktische informatie

 • 8 lessen en een startgesprek
 • met elke les een eigen thema
 • en een duidelijk lesdoel
 • met ruimte voor leerpunten en reflectie

 

Linda is een ervaren coach en gecertificeerd trainer in de Gordon communicatie en de Rots en water methode. Daarnaast heeft zij een uitgebreide rugzak aan kennis en ervaring, die ze inzet tijdens haar interacties met de kinderen. Linda is zelfstandig ondernemer sinds 2012

NB

Als ouders is het mogelijk om mee te doen aan een ouder workshop van 2 x 3 uur. Zodat je weet waar rots en water voor staat. En welke vaardigheden je kinderen aanleren in contact en bij een conflict met anderen. Hierdoor kun je direct en speels aansluiten op de sociale ontwikkeling van je kind. 

Check haar website voor meer informatie: metpepergraag.nl


Gordon Communicatie 

Mijn liefde voor mens en cultuur is vroeg ontstaan. Mijn vader reisde als ondernemer de wereld over, thuis spraken mijn ouders vier talen. Ik genoot van elke klank en elk verhaal.
Op mijn vijfentwintigste werd ik hotelmanager in Amsterdam. Een 24-uurs bedrijf vol met acute en bizarre situaties, dat ik runde met een internationaal team. Een leerzame tijd die me het inzicht gaf dat puur het nemen van een beslissing, al een goede beslissing is.
Tussendoor reisde ik veel en lang. Culturen proeven door in lokale communities te leven. Van schilderes tot imker, kreeftenvanger en floormanager, niets was te gek. Een creatieve tijd vol van avontuur en vrijheid.

Na mijn scriptieonderzoek in Australië ging ik definitief naar huis. Zonder baan. Een onzekere en verwarrende periode: “Ik had zoveel gezien, maar wat wilde ik nou?” Met de warme begeleiding van mijn coach, Anke van der Hoeven ging ik opnieuw op reis. Zonder het vliegtuig te pakken. Ik ontdekte wat ik wilde worden: mezelf. Nog altijd ben ik Anke dankbaar. Een bijzonder mens en geduldig leermeester. Ik had nog een lange weg te gaan. En toen werd ik moeder. Alles wat ik had geleerd lag weer op zijn gat. Ik ben het proces opnieuw aangegaan. Met ondernemen? Idem dito.

En nu? Nu bèn ik Linda. Wanneer ik als gids tijdelijk meereis met mensen die, net als ik, zichzelf willen vinden en behouden. Thuis, bij mijn Fransman en mijn twee prachtige kids: een genadeloze spiegel en een warm nest, waarin cross-cultureel denken een tweede natuur is. En in mijn internationale netwerk vol met hybride relaties en hechte vriendschappen. Die door ervaringen, contacten en opdrachten met elkaar te delen, mij nog elke dag laten groeien. Hoe gaaf is dat.

Linda is een ervaren coach en gecertificeerd trainer in de Gordon communicatie en de Rots en water methode. Ze heeft al vele opvoeders ondersteund. Linda is zelfstandig ondernemer sinds 2012. Ze woont samen met haar Franse liefde en hun 2 kids: een actieve, stoere meid en een eigenwijze, grensverleggende jongen.

 

Gordon Communicatie

Bij met Peper graag draait het om mensen en hun relaties. Ik bied volwassenen en kinderen handvatten om sterk te staan en bewuste keuzes te maken voor zichzelf en in het contact met anderen. Omdat ik vind dat iedereen het recht heeft om te weten wie hij is. En omdat ik heb ervaren hoe belangrijk het is om te leren hoe je dit deelt met anderen, zonder jezelf voorbij te lopen. Zoals in het opvoeden. Een functie die je krijgt van de ene op de andere dag. Fulltime, zonder opleiding, instructie of handleiding van dat kindje in je armen. Met stapels verwachtingen en graag met een gezond, sociaal en capabel exemplaar als resultaat, dat wel. Dat is pittig. Daarbij hebben we het druk en maken we ons druk, om de dingen die niet gaan zoals we dit bedenken. Genieten van je kind en je gezin komt dan ongemerkt op de zijlijn te staan.

Ik vind dat elke ouder het verdiend om te weten waar ze voor staan. Welke keuzes ze hieruit kunnen maken en hoe ze een relatie vanuit vertrouwen, respect en liefde kunnen aangaan met hun kinderen en partners. Want daar heeft iedereen baat bij, een hele leven lang.

Daarom de cursus “ouder & kind communicatie. 8 ochtenden van 3 uur gaan we aan de slag met:

 • moeilijke momenten: wat doe je, hoe voorkom je ze
 • consequent zijn en moet je altijd op 1 lijn zitten?
 • bepalen van de kern van een probleem en van wie is het?
 • actief te luisteren naar je kinderen en je partner
 • waarden onderscheiden van behoeften en wat maakt dit uit?
 • Wat vind jij belangrijk? En waarom.
 • wanneer geef je advies? Hoe breng je dit?
 • hoe ga je om met driftbuien en conflicten?
 • Hoe bouw je aan je relatie? Hoe verbeter je ‘m?
 • In deze cursus maak ik o.a. gebruik van de technieken uit de GORDON communicatie ‘opvoeding’, de geweldloze communicatie en de rots en water methode.

 

www.metpepergraag.nl